3 třebíčská místa s příběhem

12.3.2023
3 třebíčská místa s příběhem

Víte, co mají společného Hotel Zámek Valeč, Cukrárna nad skálou a Original Trebic Whisky Bar? Jeden sen, neskutečné odhodlání a obrovskou píli a pracovitost.

Všechny tři zmíněné mám moc ráda a musela jsem je ukázat i kolegovi Jiřímu Drahoši, když zavítal k nám na Vysočinu. Valečský wellness hotel vkusně snoubí kouzlo zámeckého panství s luxusem moderní doby. Každý si tady zkrátka najde to své. Hotel prokoukl díky podnikateli Bronislavu Valovi, který ho koupil v roce 2008. Tehdy tam nebylo nic, jen holé zdi, opadaná omítka a narušené stropy. Loni v létě však tento skvělý člověk náhle odešel a komplex převzala jeho manželka Anežka Valová, která navázala na práci svého manžela, a v pondělí nás provedla zámkem i novými prostory.

Kus práce odvedl Milan Nedvědický. Díky němu k Cukrárně Nad Skálou, kterou provozuje Helena Nedvědická, přibyl Vinný sklípek pod skálou. Sám během covidové pandemie v kýblech ze sklepa vytahal veškerou suť a vybudoval tady příjemný sklípek, kde si můžete dát víno i něco dobrého na zub nebo třeba uspořádat firemní akce.

Stylový whisky bar se nachází v židovské čtvrti v Třebíči přímo v domě zapsaném na seznamu památek UNESCO. Trebitsch whisky navazuje tak na dávné tradice a příběhy z minulosti. Jak majitel a master blender Tomáš Dyntar říká, výroba tohoto třebíčského destilátu byla od začátku dobrodružstvím. Začínali v roce 2015 od nuly a stali se první českou společností, jejíž whisky dnes znají i za hranicemi. Dlouhodobým cílem firmy je mít vlastní lihovar a já jim přeji, ať se jim tento sen splní co nejdříve. Ještě jednou všem velice děkuji za milé přijetí, ze srdce vám přeji, ať se vám daří, a budu se těšit brzy na viděnou.